Student in the Spotlight: Wilfrid Dekker

11 okt 2024.
  • Leeftijd: 24
  • Uit: Tzummarum
  • Opleiding: HBO, Bio Technologie, Van Hall Larenstein, 5 de jaar


Mijn naam is Wilfrid Dekker, ik ben 24 jaar en ik kom uit Tzummarum. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om creatief bezig te zijn met animeren, tekenen, vormgeving en videobewerking. Ik vind het mooi om aan het eind van een project trots te kunnen zijn op het resultaat. Daarnaast om te onstpannen sport ik graag of ben ik vaak buiten.

Hoe kwam je bij CEW terecht?

Ik vind het proces om technologie interessant en ik wilde hier meer van leren dus koos ik voor de opleiding Bio Technologie. Tijdens deze opleiding liep ik stage bij UMCG maar heb ik besloten dat ik iets in de andere richting wou proberen. Zoals procestechnologie leek mij interessant. Uiteindelijk gaf mijn school mij een lijstje met stageplekken en zo ben ik bij CEW gekomen.

Welk project werk jij aan bij CEW?

Mijn project waar ik mee bezig ben is Torwash, dit project gaat over het filteren van ejectiewater van Torwash instalatie. Torwash is een bedrijf dat water haalt uit slib dat afkomstig is van de rioolwaterzuiveringinstalatie. Ik werk hiermee met chemische reactoren, voornamelijk met de bio reactor. Bij de bio reactor gaat het om het reinigen van afvalwater zodat dit water weer zuiver genoeg is om te gebruiken.

Wat heb je geleerd of wil je leren bij CEW?

Ik heb tot nu toe heel veel geleerd over de reactoren in het lab. Daarnaast heb ik geleerd hoe het rioolzuivering aansluit bij het project waar ik mee bezig ben. Ook heb ik me verdiept in alle termen die rond dit project en deze processen worden gebruikt. Waar ik zou meer in diepte willen leren over waterzuivering in het algemeen en het project Torwash. Los van dit wil ik meer leren over game design en vormgeving.

Wat zijn je plannen hierna?

Ik twijfel nog tussen een masters van Bio Technologie of beginnen met werken bij een gerelateerd bedrijf zoals Campina of zelf blijven bij CEW. Mijn opties liggen nog open.

Zou je stage bij CEW aanraden?

Ik vind de sfeer hier super gezellig, ook de variatie in het werk is fijn en de uitgebreide projecten zijn erg interessant. Ik zou het zeker aanraden, je kan hier veel leren en je word als gelijk beschouwd.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons