Het CEW werkt voor bedrijven samen met studenten aan innovatieve oplossingen voor de toenemende mondiale problematiek rondom klimaat, milieu, water en voedsel. Om deze bedrijven en studenten te werven, worden tijdens allerlei evenementen demo’s ingezet. Dit zijn ‘creatieve machines’ die allerlei waterproblematiek uitbeelden en ‘uitnodigen’ tot een gesprek. Om te blijven opvallen, moeten deze demo’s regelmatig vernieuwd worden. Maar waar haal je ze vandaan?
De oplossing diende zich spontaan aan tijdens een gesprek op de open dag van NHL Stenden in februari en heet ‘CoCreatie’. Eerstejaars studenten van de engineeringopleidingen werktuigbouwkunde, elektrotechniek, technische bedrijfskunde en/ of maritieme techniek, gaan hierbij gezamenlijk aan de slag om binnen acht weken een oplossing te ontwikkelen voor een technisch vraagstuk van een opdrachtgever.
Een projectgroep bestaat meestal uit vijf tot zeven studenten. Een van de docenten begeleidt de groep. De studenten ronden het project af met een verslag, een eindpresentatie en in dit geval hopelijk met een gloednieuwe demo die hoofden doet draaien en monden laat openvallen!