Op 24 oktober 2022 brachten 14 studenten en hun docenten van de Master of Environmental and Energy Management (MEEM) een bezoek aan WaterCampus. Binnen deze eenjarige masteropleiding van de Universiteit van Twente worden studenten opgeleid tot bestuurder of manager op het gebied van milieu, energie en water. De master kent drie specialisaties: energiebeheer, milieubeheer en watermanagement. De MEEM-studenten komen van over de hele wereld en hun achtergrond varieert van politicologie tot chemie, een zeer gevarieerd gezelschap dus.
De opleiding heeft overduidelijk raakvlakken met de activiteiten van WaterCampus. Het is zelfs goed mogelijk dat WaterCampus een plek is waar MEEM-studenten straks terechtkomen, hetzij als stagiair of als PhD-student, dan wel vanuit hun toekomstige professie. Tel daarbij op dat de opleiding gegeven wordt in het gebouw van Van Hall Larenstein aan de Agora 1 in Leeuwarden en de afspraak voor een wederzijdse kennismaking is snel gemaakt!
Het programma werd afgetrapt met een algemene inleiding over WaterCampus, het vakgebied watertechnologie en de activiteiten van het CEW. CEW projectmanager Jordi Moreno lichtte in dat kader het REGAIN-project toe, waarbij de link tussen watertransitie en energietransitie goed naar voren komt. Binnen REGAIN wordt gezuiverd rioolwater met een extra zuiveringsstap geschikt gemaakt voor o.a. waterstofproductie. Daarna was het de beurt aan Wetsus om een toelichting te geven op hun activiteiten binnen WaterCampus. Na de lunch kreeg het gezelschap rondleidingen door het laboratorium van Wetsus en het Waterapplicatiecentrum, waar CEW-stagiairs Marc, Jantine en Andrès uitleg gaven bij de projecten waaraan zij werken.
Alle deelnemende partijen kijken terug op een geslaagd bezoek. De afspraak voor de nieuwe lichting volgend jaar is dan ook meteen beklonken.