Online Carrièredagen Van Hall Larenstein

29 mrt 2021.

Samen met nog 40 andere bedrijven deed het CEW op maandag 29 maart mee aan de Online Carrièredagen van Hogeschool van Hall Larenstein. Studenten kunnen tijdens dit evenement een kijkje nemen bij bedrijven uit het werkveld en de bedrijven kunnen in contact komen met jonge talenten. Het CEW verzorgde een online workshop waarin de studenten kennis konden maken met  watertechnologie en de verschillende projecten waaraan de stagiairs werken.

Het experiment

Communicatiestagiaire Julia van der Meer organiseerde in samenwerking met onderzoeker Karolina Smiech de workshop, die werd bezocht door 37 geïnteresseerden. Het begon met een experiment dat alle studenten vanuit huis, zonder voorbereiding konden doen. In vijf minuten moesten de deelnemers op zoek gaan naar de benodigdheden: een bak met water, een witte stof of papier en iets om deze witte stof mee te kleuren.

Onderzoeker Karolina Smiech

Het doel van het experiment was om de stof te verkleuren. Net als bij een echt onderzoek, zoals dat wordt gedaan door de studenten bij het CEW, werden hypotheses getest. Als de stof niet verkleurde, was dit ook een resultaat. Karolina liet zien dat je een stof kunt verkleuren met kurkuma, avocadoschillen en chemische textielverf. Deelnemers van de workshop probeerden dit met onder andere tomaat, peterselie en kerrie. Voor veel van de deelnemers, ging het experiment niet zoals verwacht, de stof verkleurde niet. Wat alle deelnemers wel hadden gecreëerd, was afvalwater.

Wat doe je met afvalwater?

De studenten werden vervolgens aan het denken gezet met de vraag wat te doen met het afvalwater. Deze kleine hoeveelheid afvalwater konden ze nog door het toilet spoelen, maar wat nu als ze een eigen textielfabriek hadden en de hoeveelheid afvalwater veel groter was? Aan de hand van enkele criteria moesten er ‘watertechnologische’ oplossingen worden bedacht:

  • is de oplossing economisch haalbaar?
  • is de oplossing maatschappelijk verantwoord?
  • kan de oplossing binnen de geldende regelgeving worden geïmplementeerd?

Projecten van het CEW

Na de workshop vertelde Karolina Smiech iets over de projecten en opdrachtgevers van het CEW en stagiaire Laura Schroor, student Biochemie en Moleculaire Biologie aan de Hogeschool Utrecht, lichtte haar project over het filteren van regenwater toe. Ter afsluiting deelde zij haar ervaringen als stagiaire bij het CEW met de deelnemers en was er gelegenheid voor vragen.

Het CEW kijkt terug op een geslaagde bijeenkomst met een uitstekende opkomst!

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons